Aby dostosować sposób wyświetlania witryny do Państwa preferencji używamy plików cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane w Państwa urządzeniu końcowym. Ustawienia dotyczące przechowywania i zapisywania plików cookies można w każdym momencie zmienić, za pomocą ustawień przeglądarki. Więcej szczegółów można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.
Czy masz ukończone 18 lat ?
Produktów: 8
Produktów: 15
Produktów: 7
Produktów: 4
Produktów: 6
Produktów: 9
Produktów: 17
Produktów: 15
Produktów: 5
Produktów: 57
Produktów: 7
Produktów: 7
Produktów: 35
Produktów: 36
Region: Lombardia
Produktów: 12
Region: Friuli - Wenecja Julijska
Produktów: 6
Region: Toskania
Produktów: 2
Region: Toskania
Produktów: 5
Region: Piemont
Produktów: 11
Region: Lombardia
Produktów: 3
Region: Piemont
Produktów: 7
Region: Wenecja
Produktów: 14
Region: Wenecja
Produktów: 14
Region: Wenecja
Produktów: 3
Region: Abruzja
Produktów: 8
Region: Sardynia
Produktów: 7
Region: Emilia-Romania
Produktów: 4
Region: Sycylia
Produktów: 7
Region: Piemont
Produktów: 9
Region: Apulia
Produktów: 8
Region: Bazylikata
Produktów: 7
Region: Toskania
Produktów: 5
Region: Toskania
Produktów: 4
Region: Marche
Produktów: 5
Region: Apulia
Produktów: 7
Region: Toskania
Produktów: 10
Region: Wenecja
Produktów: 5
Region: Toskania
Produktów: 9
Region: Górna Adyga
Produktów: 9
Region: Kampania
Produktów: 7
Region: Kampania
Produktów: 10
Region: Piemont
Produktów: 30
Wino półwytrawne musujące czerwone z autochtonicznego szczepu Lambrusco Grasparossa di Castelvetro. Pochodzi z winnic usytuowanych na pagórkowatych terenach na południe od Modeny. Wytwarzane jest metodą Charmat, czyli powtórnej fermentacji w dużych zbiornikach ciśnieniowych. Charakterystyczny purpurowy kolor i obfita pianka to atrybuty tego wina. Gatunek Grasparossa di Catelvetro cechuje się intensywną nutą aromatyczną, owocowo-winną. Wśród wszystkich czterech typów Lambrusca, klasyfikowanych jako DOC posiada najlepszą strukturę i jest winem o pełnej budowie. Wersja semisecco czyli półwytrawna, jest winem wdzięcznie łączącym się do głównego posiłku jak również do deserów.
Kolor: czerwony rubinowy intensywny z refleksami fioletowymi.
Zapach: aromatyczny, intensywny, nuty winne i dojrzałych owoców leśnych.
Smak: świeży, miękki, pełny.
Łączenie z potrawami: do wędlin, do dań typu pierogi nadziewane mięsem, również do makaronów z sosami mięsnymi, do tłustych potraw.
Temperatura serwowania: 13°/15°C.
Zawartość alkoholu: 10,5 %.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznego szczepu piemonckiego Barbera. Pochodzi z samego serca strefy Monferrato, położonej w prowincji Asti. Jest to podstawowa wersja Barbery, nieleżakowana w drewnie. Świeże i przyjemnie owocowe wino, doskonałe do każdego posiłku, głównie na bazie mięs i sosów mięsnych.
Kolor: czerwony rubinowy, z refleksami fioletowymi.
Zapach: owocowy, świeży, nuty śliwki, wiśni, owoców leśnych.
Smak: wytrawny, wyrazisty.
Łączenie z potrawami: doskonałe do mięs potraw na bazie mięs, do mięsnych sosów makaronowych, do mięs z grilla.
Temperatura serwowania: 16°C.
Zawartość alkoholu: 13%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznych szczepów toskańskich Sangiovese i Canaiolo. W gamie Dreolino obok win bardzo dobrych jakościowo są także wina stołowe, które doskonale sprawdzają się jako dodatek do obiadu i kolacji. Świeży aromat, delikatna owocowa nuta zapewniają przyjemność delektowania się jedzeniem w towarzystwie wina.
Kolor: czerwony, rubinowy.
Zapach: owocowy, delikatny.
Smak: świeży, łagodnie wytrawny.
Łączenie z potrawami: dobre do każdego posiłku.
Temperatura serwowania: 16°C.
Zawartość alkoholu: 12%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznego szczepu toskańskiego Prugnolo Gentile z dodatkiem Cabernet Sauvignon. Jest to staranna selekcja winogron pochodzących z upraw producenta, zlokalizowanych w miejscowości Confino, stąd jego nazwa. Przez 18 miesięcy leżakowało w małych beczkach z dębu francuskiego. Nie poddano go sztucznej filtracji, drobny osad na dnie kieliszka świadczy o w nieforsownym procesie wytwarzania. Wino o dużym potencjale aromatyczno smakowym, mocno zbudowane i konsystentne. Wśród zwolenników toskańskich win łączących w sobie tradycję i nowoczesność „Confino” na pewno spotka się z uznaniem. Aksamitne, ciepłe i mocne, bardzo dobre.
Kolor: czerwony rubinowy intensywny.
Zapach: nuty owoców leśnych, konfitur, przypraw korzennych.
Smak: przyjemnie taniczny, aksamitny, ciepły.
Łączenie z potrawami: doskonałe do steków wołowych, do pieczeni wołowych.
Temperatura serwowania: 18°/20°C.
Zawartość alkoholu: 14,5%.
Wino wytrawne czerwone ze szczepów autochtonicznych toskańskich Prugnolo Gentile, Canaiolo Nero, Mammolo, Malvasia i Trebbiano Toscano. Jest to gatunek wina Chianti ze strefy Colli Senesi – Wzgórza Sieneńskie, obejmujące prowincję Sieny. Połączenie pięciu szczepów stanowi klasyczną recepturę wina Chianti. Dzięki dodatkowi białych winogron Malvasii i Trebbiano powstaje wino delikatne, z lekką kwiatową nutą. Bardzo dobrze łączy się z większością potraw, jest to wino do picia do posiłku na co dzień.
Kolor: czerwony rubinowy, żywy.
Zapach: winny, z nutą kwiatu fiołka.
Smak: harmonijny, okrągły.
Łączenie z potrawami: od przystawki po danie główne, za wyjątkiem ryb.
Temperatura serwowania: 16°/18ºC.
Zawartość alkoholu: 12,5%.
przerobićsię na wino. Klasyczna strefa upraw to okolice miasteczka Portacomaro, Miravalle należy do jednej z jego podstref z piaszczystymi glebami, na których rodzą się doskonałej jakości grona Grignolino. Niestarzone w drewnie wielkie małe wino, zachwycające prostotą wina autochtonicznego.Kolor: jasno rubinowy z refleksami pomarańczowymi.
Wino wytrawne białe z autochtonicznego szczepu pochodzące z Marche o nazwie Verdicchio. Klasyczna strefa pochodzenia tego szczepu to Castelli di Jesi, czyli kilkanaście miasteczek położonych w pobliżu Jesi, wśród których Cupramontana - miejscowość naszego producenta. Winnice usytuowane są na wysokości 350m-550m n.p.m, na terenach pochodzenia morskiego. Verdicchio o nazwie Anfora to główne wino w gamie Colonnary, uzyskane z ręcznego zbioru winogron. Charakterystyczna butelka nieodzownie łączy się tym wielkim białym winem. Przyjęła się w latach 50-tych dwudziestego wieku, w wyniku krajowego konkursu , aby podkreślić oryginalność Verdicchio.
Kolor: żółty słomkowy połyskliwy, z refleksami zielonkawymi.
Zapach: dość intensywny, nuty kwiatowo – owocowe, nuty akacji i mimozy, owocu kiwi, zielonego jabłka i grejpfruta.
Smak: wytrawny,świeży,mineralny, zrównoważony.
Łączenie z potrawami: doskonałe do przystawek na bazie ryb i owoców morza, do sosów makaronowych na bazie ryb, warzyw i owoców morza, do ryb gotowanych i smażonych, przyprawionych rozmarynem, do białych delikatnych mięs, do słodkiej surowej szynki, do młodych serów owczych.
Temperatura serwowania: 12°C.
Zawartość alkoholu: 12,5%.
Wino wytrawne białe ze szczepu Passerina wywodzącego z się z Abruzzo. Jednoszczepowe autochtoniczne wino ze strefy Colli Aprutini, położonej w prowincji Teramo, na północy regionu wzdłuż wybrzeża Adriatyku. Passerina jest niezwykle przyjemnym i miękkim winem o złotawym zabarwieniu, ujmuje delikatnością a jedocześnie dobrą strukturą.
Kolor: żółty słomkowy z refleksami złotawymi.
Zapach: aromatyczny, nuty gruszki i marakuji.
Smak: miękki, świeży, harmonijny.
Łączenie z potrawami: doskonałe do potraw na bazie ryb, również do białych mięs.
Temperatura serwowania: 10°/12°C.
Zawartość alkoholu: 12%.
Wino wytrawne czerwone ze szczepu autochtonicznego toskańskiego Sangiovese. Najlepsza selekcja gron Sangiovese oraz ich staranna winifikacja daje wino o przepięknej barwie i bukiecie zapachowym. Przez 18 miesięcy leżakuje ono w małej beczce z dębu francuskiego i kolejne trzy lata w butelce. Wino na szczególną okazję.
Kolor: intensywnie czerwony, rubinowy.
Zapach: złożony, nuty przypraw i tabaki.
Smak: elegancki, harmonijny, długo utrzymujący się w ustach.
Łączenie z potrawami: dania strukturalne na bazie mięs, wino do medytacji także po posiłku.
Należy otworzyć butelkę na kilka godzin przez podaniem.
Temperatura serwowania: 18°/20°C.
Zawartość alkoholu: 14,5%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznych szczepów Schiava Gentile i Lagrein. Santa Maddalena to dzielnica Bolzano, którą uznaje się za klasyczną strefę uprawy szczepu Schiava. Wino pochodzące z tych okolic cechuje się dobrą nutą owocową i niezłą strukturą.Delikatnie zaznaczona tanina harmonijnie łączy się ze świeżością wina.
Kolor: ciemnoczerwony rubinowy.
Zapach: nuty dojrzałej czereśni, śliwki, maliny, gorzkiej czekolady.
Smak: delikatny, świeży.
Łączenie z potrawami: bardzo dobre do pieczeni z mięs czerwonych, dobrze komponuje się z większością potraw.
Temperatura serwowania: 12°/14ºC
Zawartość alkoholu: 12,5%