Aby dostosować sposób wyświetlania witryny do Państwa preferencji używamy plików cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane w Państwa urządzeniu końcowym. Ustawienia dotyczące przechowywania i zapisywania plików cookies można w każdym momencie zmienić, za pomocą ustawień przeglądarki. Więcej szczegółów można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.
Czy masz ukończone 18 lat ?
Produktów: 8
Produktów: 15
Produktów: 7
Produktów: 4
Produktów: 6
Produktów: 9
Produktów: 17
Produktów: 15
Produktów: 5
Produktów: 57
Produktów: 7
Produktów: 7
Produktów: 35
Produktów: 36
Region: Lombardia
Produktów: 12
Region: Friuli - Wenecja Julijska
Produktów: 6
Region: Toskania
Produktów: 2
Region: Toskania
Produktów: 5
Region: Piemont
Produktów: 11
Region: Lombardia
Produktów: 3
Region: Piemont
Produktów: 7
Region: Wenecja
Produktów: 14
Region: Wenecja
Produktów: 14
Region: Wenecja
Produktów: 3
Region: Abruzja
Produktów: 8
Region: Sardynia
Produktów: 7
Region: Emilia-Romania
Produktów: 4
Region: Sycylia
Produktów: 7
Region: Piemont
Produktów: 9
Region: Apulia
Produktów: 8
Region: Bazylikata
Produktów: 7
Region: Toskania
Produktów: 5
Region: Toskania
Produktów: 4
Region: Marche
Produktów: 5
Region: Apulia
Produktów: 7
Region: Toskania
Produktów: 10
Region: Wenecja
Produktów: 5
Region: Toskania
Produktów: 9
Region: Górna Adyga
Produktów: 9
Region: Kampania
Produktów: 7
Region: Kampania
Produktów: 10
Region: Piemont
Produktów: 30
Wino czerwone półsłodkie, uzyskane z połączenia gron Sangiovese i Corviny. Lekkie i przyjemnie owocowe wino o ładnym kolorze i delikatnym smaku.
Kolor: czerwony rubinowy.
Zapach: delikatny, nuty truskawek i malin.
Smak: półsłodki, przyjemny.
Łączenie z potrawami: do lekkich przekąsek i przystawek.
Temperatura serwowania: 16°C.
Zawartość alkoholu: 11,5%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznych szczepów toskańskich Sangiovese i Colorino. Kolejne Chianti z podstrefy Rufina naszego dostawcy Dreolino, tym razem w wersji Riserva z rocznika 2016. Mocne i skoncentrowane wino poddane prawie dwuletniemu czasowi leżakowania w małych beczkach drewnianych typu barrique. Pachnie dojrzałymi czerwonymi owocami, w smaku pełne, eleganckie, o długim finiszu. Jak każda Riserva powstaje tylko w najlepszych rocznikach, tak więc wino to będzie dobrze smakować nawet za kilka lat.
Najlepiej podać ją do dziczyzny (dzika, bażanta, zająca) albo do długo sezonowanych serów.
Kolor: czerwony, rubinowy z refleksami pomarańczowymi.
Zapach: złożony, bogaty, nuty dojrzałych owoców i przypraw, delikatnego drewna.
Smak: aksamitny, harmonijny, elgancki.
Łączenie z potrawami: doskonałe do dziczyzny oraz do długo sezonowanych serów.
Temperatura serwowania: 18°C.
Zawartość alkoholu: 13,5%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznego szczepu piemonckiego Barbera w wersji Superiore czyli z wyższą zawartością alkoholu i ze specjalnej selekcji winogron. Barbera z etykietą Cavale‘ robiona jest tylko w dobrych rocznikach, 2011 dla Piemontu został zakwalifikowany jako bardzo dobry. Cavale‘ to dialektalne brzmienie nazwiska rodziny Cavallero, właśnie dlatego wino to jest wyjątkowe bo stanowi jednocześnie wizytówkę firmy a raczej jakości robionych przez nich win. Ręczny zbiór winogron i staranna selekcja owoców z najlepiej usytuowanych winnic oraz długi proces leżakowania w drewnie dają w rezultacie tę rewelacyjną Barberę. 70% wina leżakuje w małych nowych beczkach barriques a 30% w beczkach po drugim i trzecim użyciu. Połyskliwy rubin, niesamowita głębia koloru i aksamit struktury przekonają każdego zwolennika mocnych i eleganckich win z samego serca Monferrato. Wino na szczególne okazje.
Kolor: czerwony rubinowy z refleksami bordowymi.
Zapach: bogaty, złożony, nuty wanilii i wiśni.
Smak: ciepły, pełny, harmonijny.
Łączenie z potrawami: doskonałe do pieczeni mięsnych, do mięs duszonych i z grilla, do pierożków nadziewanych mięsem – agnolotti .
Temperatura serwowania: 18°C.
Zawartość alkoholu: 14%.
Wino wytrawne czerwone ze szczepu Cannonau. Wielki potencjał Cannonau najlepiej uwydatnia Riserva, przez ponad 12 miesięcy starzona w małych beczkach z dębu francuskiego . "Corash" to nazwa starożytnego miasteczka Cornus, Zachwyca głębią koloru i bogatą aksamitną strukturą. Doskonale uzupełnia aromatyczne potrawy na bazie mięs i dziczyzny.
Kolor: bordowy z refleksami fioletowymi.
Zapach: bogaty, nuty śliwki, jeżyny, prażonego drewna.
Smak: miękki, pełny, ciepły.
Łączenie z potrawami: doskonałe do potraw na bazie czerwonych mięs, do pieczeni mięsnych, do królika z orzechami, do jagnięciny , do prosiaka z rusztu, dzika na winie, do sera pecorino sardo.
Temperatura serwowania: 18°/20°C.
Zawartość alkoholu: 14%.
Wino wytrawne białe z autochtonicznego szczepu piemonckiego Cortese (100%). Cortese to najpopularniejszy biały szczep Piemontu, który daje wino o mocnej strukturze i lekko aromatycznej nucie. Cortese z wł. oznacza przymiotnik miły, uprzejmy, podobnie jak wino uzyskane z tego szczepu, który łatwo adaptuje się do warunków klimatyczno-glebowych terenów, na których jest uprawiany. Praktyczne opakowanie typu Bag in Box daje gwarancję świeżości wina nawet po jego otwarciu, zawartość kartonu można spożyć do 6 miesięcy .
Kolor: żółty słomkowy.
Zapach: aromatyczny, nuty owoców tropikalnych.
Smak: wytrawny, rześki.
Łączenie z potrawami: bardzo dobrze komponuje się z przystawkami, rybami, sałatami ze świeżych warzyw, w ciepłe dni podawać mocno schłodzone jako dodatek do każdego lekkiego posiłku.
Temperatura serwowania: 8/10°C.
Zawartość alkoholu: 11,5%.
Wino białe słodkie ze szczepu pochodzącego z Kampanii o nazwie Moscato Bianco, Białe Moscato, lokalnie zwane Moscatello. Pochodzi z pagórkowatych winnic w okolicy Castelvenere, w prowincji Benevento, w północno wschodniej części regionu. Aromatyczny szczep Moscato zadomowił się również tutaj, na wapienno-gliniastym podłożu i na pełnych słońca południowych winnicach. Zbiory odbywają się na przełomie września i października, kiedy winogrona Moscato są bardzo mocno dojrzałe. Z nasyconych naturalną słodyczą winogron powstaje to doskonałe wino w wersji Passito. Termin ten oznacza technikę winifikacji z wł. appassimento, polegającą na podsuszaniu zebranych winogron na specjalnych siatkach i w odpowiednio wentylowanych pomieszczeniach. Przez ponad miesiąc od zbiorów, aż do grudnia winogrona potęgują w sobie potencjał aromatyczny i zostają następnie przerobione na wino. Przez 6 miesięcy Passito naszego producenta leżakowało w drewnie.
Kolor: żółty z refleksami bursztynowymi.
Zapach: aromatyczny, złożony, nuty dojrzałych winogron, rodzynek, miodu.
Smak: słodki, aksamitny.
Łączenie z potrawami: doskonałe do deserów na bazie kruchych ciast i ciasteczek, do serów typu gorgonzola lub roquefort. Równie dobre jako wino do medytacji, po posiłku.
Temperatura serwowania: 12°C.
Zawartość alkoholu: 15%.
Wino wytrawne białe ze szczepu Chardonnay. Ten francuski szczep bardzo dobrze zadomowił się w Piemoncie i miejscowi rolnicy chętnie obsadzają go na swoich winnicach. Praktyczne opakowanie typu Bag in Box daje gwarancję świeżości wina nawet po jego otwarciu, zawartość kartonu można spożyć do 6 miesięcy.
Kolor: żółty słomkowy.
Zapach: owocowy z nutami brzoskwiniowymi.
Smak: wytrawny, delikatny, rześki.
Łączenie z potrawami: doskonałe jako aperitif, bardzo dobrze komponuje się z lekkimi przystawkami i zupami, dobre do dań na bazie ryb i jajek.
W ciepłe dni podawać mocno schłodzone jako dodatek do każdego lekkiego posiłku.
Temperatura serwowania: 10/12°C.
Zawartość alkoholu: 12,5%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznego szczepu sycylijskiego Nero di Avola. Lekkie wino do picia na co dzień do posiłku, nieleżakowane w drewnie.
Kolor: czerwony rubinowy.
Zapach: bogaty, owocowy, nuty czereśni i wiśni.
Smak: delikatny, ciepły.
Łączenie z potrawami: doskonałe do zapiekanek z makaronu i sosów makaronowych typu ragu, do lasagni, do mięs pieczonych i duszonych.
Temperatura serwowania: 16°/18°C.
Zawartość alkoholu: 12,5%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznego szczepu piemonckiego Barbera, ze strefy Alba. Winnice znajdują się w miejscowości Monforte, na wysokości około 300 m n.p.m. San Giovanni czyli Święty Jan to nazwa crus, czyli niewielkiego obszaru winnicy, rodzącego doskonałej jakości winogrona. Świetnie zbudowana tradycyjna piemoncka Barbera po 14-sto miesięcznym czasie leżakowania w dużych beczkach z dębu francuskiego. Głęboki kolor tego wina i niesamowite bogactwo smakowe zaspokoją gusta najbardziej wymagających wielbicieli win Piemontu.
Kolor: ciemno rubinowy, intensywny.
Zapach: złożony, nuty dojrzałych jeżyn, kwiatu fiołka.
Smak: ciepły, miękki, bogaty, z delikatnie zaznaczoną taniną.
Łączenie z potrawami: doskonałe do potraw na bazie mięs, sosów mięsnych, wędlin i serów sezonowanych.
Temperatura serwowania: 18°C.
Zawartość alkoholu: 14,5%.
Wino białe musujące wytrawne z autochtonicznego szczepu weneckiego o nazwie Glera. Prosecco w wersji Superiore czyli o podwyższonych walorach jakościowych i gradacji alkoholowej, edycja rocznikowa czyli Millesimato, typologia wina Extra Dry, z zawartością cukru resztkowego na poziomie 18 gr/l. Pochodzi ze specjalnej selekcji winogron rodzących się na jednej winnicy o nazwie „Ru”. Bardzo eleganckie i starannie opracowane wino, niezwykle harmonijne i łagodne.
Kolor: żółty słomkowy, połyskliwy.
Perlage: delikatny, liczny.
Zapach: nuty owoców cytrusowych, cytryny i cedru, kwiatu akacji i glicyny.
Smak: rześki, długo utrzymujący się w ustach.
Łączenie z potrawami: doskonałe jako aperitif ale także jako elegancki dodatek do dań na bazie ryb i owoców morza, również ryb surowych, ostryg, krabów, do lekkich dań na bazie białych mięs.
Temperatura serwowania: 8°/10°C.
Zawartość alkoholu: 11%.