Aby dostosować sposób wyświetlania witryny do Państwa preferencji używamy plików cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane w Państwa urządzeniu końcowym. Ustawienia dotyczące przechowywania i zapisywania plików cookies można w każdym momencie zmienić, za pomocą ustawień przeglądarki. Więcej szczegółów można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.
Czy masz ukończone 18 lat ?
Produktów: 8
Produktów: 15
Produktów: 7
Produktów: 4
Produktów: 6
Produktów: 9
Produktów: 17
Produktów: 15
Produktów: 5
Produktów: 57
Produktów: 7
Produktów: 7
Produktów: 35
Produktów: 36
Region: Lombardia
Produktów: 12
Region: Friuli - Wenecja Julijska
Produktów: 6
Region: Toskania
Produktów: 2
Region: Toskania
Produktów: 5
Region: Piemont
Produktów: 11
Region: Lombardia
Produktów: 3
Region: Piemont
Produktów: 7
Region: Wenecja
Produktów: 14
Region: Wenecja
Produktów: 14
Region: Wenecja
Produktów: 3
Region: Abruzja
Produktów: 8
Region: Sardynia
Produktów: 7
Region: Emilia-Romania
Produktów: 4
Region: Sycylia
Produktów: 7
Region: Piemont
Produktów: 9
Region: Apulia
Produktów: 8
Region: Bazylikata
Produktów: 7
Region: Toskania
Produktów: 5
Region: Toskania
Produktów: 4
Region: Marche
Produktów: 5
Region: Apulia
Produktów: 7
Region: Toskania
Produktów: 10
Region: Wenecja
Produktów: 5
Region: Toskania
Produktów: 9
Region: Górna Adyga
Produktów: 9
Region: Kampania
Produktów: 7
Region: Kampania
Produktów: 10
Region: Piemont
Produktów: 30
Wino wytrawne czerwone ze szczepu Nebbiolo. Pochodzi z najmniejszej strefy tej denominacji i najbardziej skalistej , zwanej Inferno, z wł."Piekło". Starzone przez dwa lata w dużych beczkach z dębu słoweńskiego i dalej w butelce. Wino o dobrej strukturze i głębi.
Kolor: czerwony, rubinowy.
Zapach: delikatny, eteryczny, nuty orzechowe.
Smak: harmonijny, lekko taniczny.
Łączenie z potrawami: do mięs czerwonych i białych, do serów.
Temperatura serwowania: 16°/18°C.
Podawać w dużych kieliszkach.
Zawartość alkoholu: 13%.
Wino wytrawne czerwone ze szczepu Negroamaro z niewielkim dodatkiem Merlot. Pochodzi ze strefy Salento, z winnic usytuowanych w okolicach Lecce. Odrobina Merlot sprawia, że wino to cechuje się przyjemną miękkością z duża koncentracją owocu Negroamaro. Wino niestarzone w drewnie.
Kolor: czerwony rubinowy intensywny, połyskliwy.
Zapach: świeży, winny, nuty jagód, lukrecji, wanilii i kawy.
Smak: ciepły, miękki, okrągły.
Łączenie z potrawami: doskonałe do pierożków ravioli z mięsem, do żeberek z grilla, do pieczeni z jagnięciny.
Temperatura serwowania: 18°C.
Zawartość alkoholu: 13%.
Wino wytrawne białe ze szczepu Chardonnay. Aromatyczne i miękkie wino o dobrej strukturze i niskiej kwasowości. Pochodzi z winnic położonych w okolicach Lecce, pachnie dojrzałym białym melonem. W ustach pełne i świeże, z odrobiną nut ziołowych szałwii i anyżu. Przyjemne w smaku, długo wyczuwalne w ustach.
Kolor: żółty słomkowy, z refleksami złotawymi.
Zapach: delikatny, owocowy, białego melona, szałwii i anyżu.
Smak: wytrawny, świeży, harmonijny.
Łączenie z potrawami: doskonałe do ryb i owoców morza, do warzyw i białych mięs.
Temperatura serwowania: 8°C/10°C.
Zawartość alkoholu: 13%.
Wino wytrawne białe uzyskane z autochtonicznego szczepu sardyńskiego Vermentino, ze strefy Gallura. Północno – wschodnia część wyspy w prowincji Olbia i Sassari, posiada charakterystyczny górzysty krajobraz z granitowymi terenami i dużą różnicą temperatur między dniem a nocą. Dlatego też białe Vermentino bardzo dobrze zadomowiło się w takich warunkach i jako jedyne sardyńskie wino posiada najwyższą apelację jakościową DOCG. Ugone III to imię słynnego władcy sardyńskiego Hugona III, który przeszedł do historii jako dzielny obrońca wyspy przed najazdami Aragończyków oraz twórca pierwszych aktów prawnych. Zachwyca kolorem, strukturą i aromatem, gęste, wręcz oleiste.Świetne wino do owoców morza ale także do białych mięs w sosach.
Kolor: żółty słomkowy intensywny i połyskliwy z delikatnymi refleksami zielonkawymi.
Zapach: aromatyczny, nuty białych kwiatów, sardyńskiej makii śródziemnomorskiej.
Smak: bogaty, miękki, delikatnie mineralny.
Łączenie z potrawami: doskonałe do owoców morza i ryb, do białych mięs w sosach, doskonałe do niestarzonego pecorino sardo (sardyński ser owczy).
Temperatura serwowania: 8°/10°C.
Zawartość alkoholu: 14%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznego szczepu sycylijskiego Frappato. Szczep ten znany był już w wieku siedemnastym poprzedniego stulecia, klasyczna strefa upraw to Sycylia południowo wschodnia. Frappato pachnie dojrzałymi owocami i zachęca świeżością. Świetnie komponuje się do wielu potraw, można go podawać od przystawki po danie główne. Wino niestarzone w drewnie.
Kolor: czerwony rubinowy z refleksami filetowymi.
Zapach: świeży, owocowy, nuty jagód i jeżyn.
Smak: miękki, harmonijny, soczysty.
Łączenie z potrawami: doskonałe do sosu makaronowego z bakłażanem i pomidorami, do wędlin, do pizzy a także do ryb w aromatycznych przyprawach.
Temperatura serwowania: 13°/15°C.
Zawartość alkoholu: 12,5%.
Wino wytrawne czerwone z autochtonicznych szczepów weneckich Corvina Veronese, Rondinella i Molinara. Pochodzi z pagórkowatych winnic wokół Werony, w regionie Wenecji. Bardolino będące obok Valpolicelli sztandarowym winem tego regionu słynie ze swej delikatności i przyjemności delektowania się. Nie jest starzone w drewnie, dzięki czemu zachowało ładnie zaznaczoną owocową nutę.
Kolor: czerwony, rubinowy.
Zapach: delikatny, nuty dojrzałych owoców.
Smak: harmonijny, lekki, owocowy.
Łączenie z potrawami: do dań na bazie warzyw i mięs.
Temperatura serwowania: 16°/18°C.
Zawartość alkoholu: 12%.
Wino deserowe, czerwone, słodkie, lekko musujące. Unikalne w swoim rodzaju bo pochodzące ze szczepu aromatycznego Brachetto - uprawianego jedynie w Piemoncie. Nivasco to nazwa doliny niezbyt nasłonecznionej , osłoniętej lasem gdzie rozciągają się winnice, z których pochodzi Brachetto. Szczepy aromatyczne cechują się dużą intensywnością zapachową wyczuwalną potem w winie. Naturalna fermentacja sprawia, że to lekkie i przyjemne wino o żywym i połyskliwym kolorze zachowuje swoje pierwotne aromaty truskawek i poziomek, z nutą delikatnego piżma.
Kolor: czerwony, rubinowy, połyskliwy.
Zapach: nuty truskawki, poziomki, delikatnego piżma.
Smak: słodki, delikatny.
Łączenie z potrawami: do wszelkiego rodzaju ciast i ciasteczek, owoców w syropie, deserów lodowych (doskonałe do lodów z truskawkami) oraz do deserów na bazie czekolady.
Temperatura serwowania: 8°/10°C.
Zawartość alkoholu: 6%.
Wino wytrawne białe z autochtonicznego szczepu piemonckiego Cortese. Pochodzi ze specjalnej selekcji winogron, z winnic usytuowanych w strefie Gavi, położonej w południowo-zachodnim Piemoncie, w okolicach Alessandrii. Uchodzi za najlepsze jakościowo wino uzyskiwane z popularnego w całym regionie Cortese.
Kolor: żółty słomkowy.
Zapach: delikatny, owocowo-kwiatowy.
Smak: wytrawny, świeży, harmonijny.
Łączenie z potrawami: doskonałe jako aperitif, do zimnych przystawek, do dań na bazie ryb i owoców morza.
Temperatura serwowania: 10º/12ºC.
Zawartość alkoholu: 12,5%.
Wino wytrawne różowe z autochtonicznego szczepu pochodzącego z Apulii o nazwie Negroamaro. Różowe wina z Apulii są wysoko cenione przez znawców i amatorów tego rodzaju wina. Spinello dei Falconi posiada duży potencjał aromatyczno – smakowy, jest winem ładnie zbudowanym, z wyraźnie zaznaczonym owocem. Nie drażni kwasowością, może stanowić alternatywę dla wina białego jako elegancki dodatek do ryb i owoców morza.
Kolor: różowy intensywny, połyskliwy.
Zapach: bogaty, nuty czereśni, maliny, dzikiej róży.
Smak: świeży, pełny, harmonijny.
Łączenie z potrawami: doskonałe do potraw na bazie ryb i owoców morza, do warzyw i białych mięs, również pieczonych lub w sosach.
Temperatura serwowania: 8°/10°C.
Zawartość alkoholu: 13%.