Aby dostosować sposób wyświetlania witryny do Państwa preferencji używamy plików cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane w Państwa urządzeniu końcowym. Ustawienia dotyczące przechowywania i zapisywania plików cookies można w każdym momencie zmienić, za pomocą ustawień przeglądarki. Więcej szczegółów można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.

  • Oliwa extravergine z oliwek „Złota Linia”
    1. Producent:
      Fratelli Masturzo
    2. Region:
      Bazylikata
    3. Pojemność:
      1 l

    Oliwa extravergine z oliwek „Złota Linia” - oliwa extravergine z oliwek tłoczona na zimno. Doskonałej jakości oliwa pochodząca z żyznych upraw wokół wygasłego wulkanu Vulture w Bazylikacie, na południu Włoch. Jest to gatunek oliwy o delikatnym, przyjemnym  zapachu i intensywnym, długo utrzymującym się smaku. Pachnie pomidorami i świeżo skoszoną trawą. Dzięki ręcznemu zbiorowi oliwek (gatunki Ogliarola i Nocellara) oraz starannemu procesowi ich przetwarzania, oliwa ta sprawdza się przede wszystkim na surowo jako dodatek do potraw i sałatek. Bardzo niska kwasowość, na poziomie poniżej 0,25, świadczy o jej bardzo dobrych parametrach jakościowych.

    Zastosowanie: do przyprawiania potraw na głownie na surowo.

    Konserwacja oliwy: po otwarciu szczelnie zamknąć i chronić przed nadmiernym światłem oraz temperaturą.

  • Oliwa vergine z oliwek niefiltrowana
    1. Producent:
      Cantolio Cantine del Primitivo di Manduria
    2. Region:
      Apulia
    3. Pojemność:
      3 l

    Oliwa z oliwek z gatunku vergine, tłoczona na zimno, za pomocą procesów mechanicznych. Vergine oznacza kwasowość na poziomie 2%. Należy do gatunku superiore czyli jest to produkt o wysokich walorach jakościowych z zawartością kwasów jednonienasyconych na poziomie 75,2 gr.   

    Zastosowanie: do szerokiego stosowania w kuchni, zarówno do smażenia jak i przyprawiania potraw na surowo.

    Konserwacja oliwy: po otwarciu szczelnie zamknąć i chronić przed nadmiernym światłem oraz temperaturą.

  • Oliwa vergine z oliwek niefiltrowana
    Oliwa vergine z oliwek niefiltrowana
    Cantolio Cantine del Primitivo di Manduria - Apulia
  • Oliwa extravergine z oliwek niefiltrowana
    1. Producent:
      Cantolio Cantine del Primitivo di Manduria
    2. Region:
      Apulia
    3. Pojemność:
      3 l

    Oliwa z oliwek z gatunku extravergine, tłoczona na zimno, za pomocą procesów mechanicznych. Extravergine oznacza kwasowość poniżej 0,8%. Należy do gatunku superiore czyli jest to produkt o wysokich walorach jakościowych z zawartością kwasów jednonienasyconych na poziomie 75,2 gr.

    Zastosowanie: do szerokiego stosowania w kuchni, zarówno do smażenia jak i przyprawiania potraw na surowo.

    Konserwacja oliwy: po otwarciu szczelnie zamknąć i chronić przed nadmiernym światłem oraz temperaturą.

  • Oliwa extravergine z oliwek niefiltrowana
    Oliwa extravergine z oliwek niefiltrowana
    Cantolio Cantine del Primitivo di Manduria - Apulia