Aby dostosować sposób wyświetlania witryny do Państwa preferencji używamy plików cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane w Państwa urządzeniu końcowym. Ustawienia dotyczące przechowywania i zapisywania plików cookies można w każdym momencie zmienić, za pomocą ustawień przeglądarki. Więcej szczegółów można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.

  • Pesto z bazylii
    1. Producent:
      Turri Fratelli Srl
    2. Region:
      Wenecja
    3. Pojemność:
      185g / 212ml
    Sos na bazie bazylii, oliwy extravergine z oliwek, sera pecorino, parmezanu i orzeszków piniowych. Stanowi doskonały dodatek do makaronu jak również do grzanek i tartinek.
    Konserwacja produktu: po otwarciu uzupełnić oliwą i szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.
  • Pesto z bazylii
    Pesto z bazylii
    Turri Fratelli Srl - Wenecja
  • Oliwki czarne drylowane w zalewie
    1. Producent:
      Turri Fratelli Srl
    2. Region:
      Wenecja
    3. Pojemność:
      185g / 212ml
    Zebrane ręcznie dojrzałe oliwki w zalewie przygotowanej z oliwy extravergine z dodatkiem tymianku. Stanowią doskonały dodatek do aperitifu.
    Konserwacja produktu: po otwarciu uzupełnić oliwą i szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce.
  • Oliwki czarne drylowane w zalewie
    Oliwki czarne drylowane w zalewie
    Turri Fratelli Srl - Wenecja
  • Oliwki zielone w zalewie
    1. Producent:
      Turri Fratelli Srl
    2. Region:
      Wenecja
    3. Pojemność:
      540g
    Gatunek zielonych oliwek z wł. giganti - bardzo duże, w zalewie z dodatkiem soli. Kruche i apetyczne doskonale smakują jako dodatek do aperitifu oraz do sosu ze świeżych pomidorów.
    Konserwacja produktu: po otawarciu szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce.
  • Oliwki zielone w zalewie
    Oliwki zielone w zalewie
    Turri Fratelli Srl - Wenecja
  • Pasztet z czarnych oliwek
    1. Producent:
      Turri Fratelli Srl
    2. Region:
      Wenecja
    3. Pojemność:
      185g / 212ml
    Mocno dojrzałe oliwki po długim okresie konserwacji w zalewie z dodatkiem soli, zostają następnie pozbawione pestek i rozdrobione. Do masy oliwkowej dodaje się oliwy extravergine, odrobinę tymianku i soli. Pasztet z oliwek doskonale smakuje z grzankami oraz jako dodatek do wielu potraw z kuchni śródziemnomorskiej.
    Konserwacja produktu: - po otwarciu uzupełnić oliwą i szczelnie zamknąć.
    Przechowywać w lodówce.
  • Pasztet z czarnych oliwek
    Pasztet z czarnych oliwek
    Turri Fratelli Srl - Wenecja
  • Oliwa extravergine z oliwek Garda Orientale DOP Fondo Bre
    1. Producent:
      Turri Fratelli Srl
    2. Region:
      Wenecja
    3. Pojemność:
      0,5 l

    Oliwa extravergine z oliwek, tłoczona na zimno, należąca do kategorii Superiore, czyli o podwyższonych walorach jakościowych. Klasyfikacja DOP - chroniona nazwa pochodzenia, wskazuje na strefę pochodzenia produktu – wschodnią stronę Jeziora Garda. Jest to oliwa uzyskana ze specjalnej selekcji oliwek, bogatych w aromaty i walory smakowe. Cechuje się delikatnym zapachem i aksamitnym, harmonijnym smakiem.

    Zastosowanie: polecana szczególnie na surowo do warzyw, sałatek , do potraw typu carpaccio, także do przygotowania ciast.

    Konserwacja: po otwarciu szczelnie zamknąć i chronić przed nadmiernym światłem oraz temperaturą.

  • Oliwa extravergine z oliwek „Primizia del Fattore”
    1. Producent:
      Turri Fratelli Srl
    2. Region:
      Wenecja
    3. Pojemność:
      0,5 l
    Oliwa extravergine z oliwek tłoczona na zimno. Jest to gatunek oliwy o delikatnym zapachu i intensywnym, długo utrzymującym się smaku. Dzięki specyficznemu mikroklimatowi strefy wokół Jeziora Garda, ręcznemu zbiorowi oliwek oraz starannemu procesowi ich przetwarzania , oliwy z linii Primizia del Fattore należą do kategorii Superiore, czyli o podwyższonych walorach jakościowych. Nazwa linii nawiązuje do lokalnych tradycji rolniczych. Fattore czyli robotnik rolny przeznaczał najlepsze produkty z danego gospodarstwa tzw. primizie na rzecz swojego właściciela.
    Zastosowanie: do szerokiego stosowania w kuchni, zarówno do smażenia jak i przyprawiania potraw na surowo.
    Konserwacja oliwy: po otwarciu szczelnie zamknąć i chronić przed nadmiernym światłem oraz temperaturą.
  • Oliwa extravergine z oliwek
    1. Producent:
      Turri Fratelli Srl
    2. Region:
      Wenecja
    3. Pojemność:
      0.75 l
    Oliwa extravergine z oliwek tłoczona na zimno. Oliwy z linii klasycznej Turri to wysokiej jakości produkty, uzyskane z oliwek rosnących wokół Jeziora Garda, zbieranych ręcznie na przełomie listopada i grudnia. Bogate w naturalne witaminy stanowią doskonały dodatek do przygotowywania i przyprawiania potraw.
    Zastosowanie: do szerokiego stosowania w kuchni, zarówno do smażenia jak i przyprawiania potraw na surowo.
    Konserwacja oliwy: po otwarciu szczelnie zamknąć i chronić przed nadmiernym światłem oraz temperaturą.
  • Oliwa extravergine z oliwek
    Oliwa extravergine z oliwek
    Turri Fratelli Srl - Wenecja